Den ortopædkirurgiske forskningsgruppe laver sundhedsøkonomiske analyser af konsekvenserne ved at ændre i procedurer for ortopædkirurgiske patienter.
Gruppen råder over faglig ekspertise med henblik på at lave cost-of-illness, cost-effectiveness, cost-utility og cost-benefit analyser. Gruppen råder endvidere over software til beslutningsanalyse med beslutningstræ eller Markov modeller.
Aktuelt udføres cost-efficacy og cost-effectiveness analyser af indførelse af nye postoperative rehabiliteringsprocedurer til patienter der har fået hofte- og knæprotese operation.
De sundhedsøkonomiske analyser foretages både i et samfundsøkonomisk og et klasseøkonomisk perspektiv. Dette er særdeles relevant på grund af det danske sundhedsvæsens opbygning med en primær- og sekundærsektor. Det er således nødvendigt at undersøge om det er optimalt for samfundet, at der indføres accelererede patientforløb. En hurtig udskrivelse af patienten kan være til gavn for hospitalet, men måske en belastning for patienten eller kommunen. Ligeledes er det interessant at vide om en præoperativ indsats i ventetiden frem til en hofte- eller knæprotese operation vil gavne patienten og/eller hospitalet, og om det er hospitalet eller kommunen der skal bære den nye omkostning. |